Анџелина Џоли по раѓањето на Шилох на сите можни начини се обидувала да ослаби и да си ја врати старата линија. Меѓутоа нејзините пријатели тврдат дека сега е слапа и повеќе отколку што треба и изгледа бледо и анорексично.
“Сфативме дека Анџелина е драстично ослабена кога ги видовме нејзините слики што ги снимиле папараците. Снимена е како оди на часови за летање носејќи со неа диетален “ред булè, а изгледа премногу бледоè, вели една другарка на актерката.