Актерот Антонио Бандерас е позитивен  вирусот Ковид-19. Тој на својот Инстаграм напиша дека се чувствува релативно добро. Актерот се лекува дома во изолација и нема да може да го прослави својот 60-ти роденден со пријателите.

„Се чувствувам релативно добро, единствено е што сум поуморен од вообичаено“, рече Антонио Бандерас, кој потенцираше дека верува дека брзо ќе се опорави од болеста што зафати толку многу луѓе ширум светот.

Деновите ги поминува во карантин одмор, а исто така е опуштен со читање книги и пишување. Тој напомена дека влегува во седмата деценија со многу желба и ентузијазам.