Кралицата Елизабета поради убавата Меган Меркл ја прекршила долгата традиција – сите останале о шок кога виделе што и е врачено на принцезата.

Многумина коментирале дека правилата на кралското семејство почнале да се кршат од кога Меган Маркел се омажила за принцот Хари, а сега уште една традиција ја прекршила кралицата Елизабета поради принцезата.

Англиската принцеза Меган Меркл добила свој грб, а дизајнот на грбот е гест лично од кралицата Елизабете. Спрема правилата кралското семејство на венчавањето на таткото на невестата му се дава грб, но Томас Маркел неможел да присуствува на венчањето, поради здравствени проблеми, со што кралицата решила тој грб да и го подари на Меган.

Меѓутоа на интернет многу го критикувале грбот и се прашале зошто птицата околу врат има круна а не на глава. Коментирале како птицата која треба да биде симбол на комуникација на грбот изгледа како да се гуши, а многумина забележуваат зошто лавот има црвени канџи и се прашувале дали е тоа крв или лак за нокти.

Сепк судејќи по коментарите на стручните текстви за кралското семејство, на грбот кој го добила свитата на венчањето на Кејт Миделтон исто така е насликана круна околу врат на еднорог.

Многумина истакнуваат дека таквите симболи се повторуваат и дека немаат нигативно значење, додека некои и понатаму се сомневаат дека грбот на Меган Меркл има тајно значење кое баш не е добро за принцезата.