Пејачката Ана Бекута открива дека никогаш не користела никаква финансиска помош и посочува дека секогаш заработувала доволно со својата работа, и дека не ги зела парите што државата ги имала наменето за спречување на последиците од коронавирусот.

На почетокот на пандемијата, државата реши да им плати на сите мали и средни компании  три пати по 30 000 динари (за април, мај и јуни) за полесно да ја издржат финансиската криза предизвикана од вонредните мерки.

Бројни пејачи ја искористија оваа привилегија, поточно оние кои имаат регистрирано компании во нивно име. На списокот на познати личности се вклучени многу поп-уметници.

Пејачката Ана Бекута открива за порталот Alo.rs дека не ја зела помошта.

– Морам да признаам дека не зедов ништо од државата, дури ни оние 90.000 динари, чија цел е да ја спречиме кризата што ни се случи поради коронавирусот – истакнува Бектуа и додава дека не и требала ниту помош:

Се сама стекнав и никогаш не земав динар од никого. За време на мојата кариера, постигнав многу со мојата работа, и со тоа заработив. Ги оставам тие пари на луѓето на кои им требаат – заклучува пејачката за Alo.rs.