Свадбата на внуката на Амди Бајрам е одложена.

Ова за Сител го потврди поранешниот пратеник Амди Бајрам. Тој вели дека причината за одложување на прославата се токму мерките воведени поради коронавирусот. Претходно на социјалните мрежи беше објавена фотографија од поканата на семејството Бајрам на која се гледа дека свадбата била закажана за утре во 19 часот во општината Шуто Оризари.

Здравствените власти посочуваат дека токму ваквите семејни прослави во изминатиот период се главен извор за ширењето на корона вирусот.