Коронавирусот затвори цела амбуланта во Дебар. „Педијатрија Д“ на Фејсбук ги известува граѓаните дека персоналот испаднал позитивен на коронавирусот и поради тоа амбулантата е во карантин.

Бидејќи персоналот испадна позитивен од утре амбулантата е под карантин 2 недели.“ известија од амбулантата