Десетици баратели на азил ќе се вратат од Германија денес, поточно 31-но лице, кои веднаш ќе бидат ставени во камп, каде што ќе бидат подложни на лекарски прегледи и други мерки против вирусот Корона, пишува Алсат-М.

Авионот со барателите на азил ќе слета на скопскиот аеродром во 15:30 часот.

Извор: Алсат-М