Алсат дознава дека интерните клиники за гастрологија и хематологија се испразнети од доктори и пациенти. Останале само персоналот за итни случаи. Овие мерки беа преземени за да се спречи ширењето на вирусот Корона. Овие се третите клиники по клиниката за дерматологија што се затвори вчера. Деталите ќе ги даде наскоро министерот за здравство Венко Филипче, пишува Алсат.

Извор: Алсат-М