Алесандра Амброзио се појави на карневалот во Рио де Женеиро, а немаше кој не се сврте кон неа и не остана подзинат од нејзината убавина.

Манекенката која ја сметаат за за најжешка „пензионерка“ затоа што пред 3 години ги напушти ангелите на Викторија Сикрет,  но и овој пат ги излуди со својата појава на карневалот во Рио.

Таа се одлучи за минијатурен костим   во сребрена и црна боја и врз вратот имаше врзено тенок шал.

Поранешниот „ангел“  ги собра сите погледи и речиси да не постоеше некој кој не остана подзинат од нејзиното презгодно тело.