Утре, организаторот на фестивалот “Будва 2005” ќе одржи прес-конференција на која ќе се обелоденат сите детали врзани за дванаесеттото издание на овој фестивал. Од Македонија, сигурно е дека учествуваат ексклузивците на М-2- Александра Пилева и Ламбе Алабакоски. Песните кои се изведуваат на Будва фест се во медитерански дух.