На 03.10.2020 во 01.30 часот на Граничен премин„Меѓународен Аеродром“-Скопје од полициски службеници од Полициска станица „Меѓународен Аеродром“- Скопје бил приведен А.А.(41) од Р.Албанија бидејќи при пасошка контрола и проверка било констатирано дека истиот евидира во евиденцијата по барање на Интерпол.

Лицето е предадено на полициски службеници од СВР Скопје за понатамошна постапка