За шест часа откриени се 96 прекршоци кои се однесувале на недозволеното поставување фолии, соопштија денеска од тетовската полиција. Акцијата за оваа конторола се спровела од 10 до 16 часот вчера на тетовското подрачје на пет пунктови.

– При контролата биле откриени 96 прекршоци кои се однесувале на фолии, четири возила со измината сообраќајна дозвола и едно со неисправни сопирачки. Пет од контролираните возила веднаш се исклучени од сообраќај, додека на другите изготвени им се записници за констатирани прекршоци и писмени предупредувања, соопштија денеска од СВР Тетово.

Во текот на контролната активност се откриени и други сообраќајни прекршоци.

– Вчерашните контролни активности, исто така, откриени се и пет лица кои ги управувале возилата без возачки дозволи, двајца возачи–почетници кои не се придржувале на законските ограничувања, еден не носел возачка дозвола и два други видови прекршоци.И овие прекршоци санкционирани се со законски предвидените поднесоци, информира СВР Тетово.