Компанијата Окта преку пет свои бензински пумпи реализира акција со која при секое купување на гориво за повеќе од 1.000 денари на тие пумпи се добива и ваучер кои може да се употребат при купување пилкешки специјалитети во светски познатиот систем за брза храна KFC, а најпозната локацијата на KFC е на бензинската пумпа на Окта кај хотел Континентал во Скопје. 

Пумпите на Окта на кои се добива ваучер во Скопје се следните:

Булевар,,Србија бр.50” Лисиче

Булевар,, Македонско Косовска Бригада  бр.1” Шуто Оризари, како и

– Булевар Александар Македонски, Автокоманда до хотел Континентал

Булевар Партизански одреди 104, Карпош 3 до Лептокарија

Булевар ,,3та Македонска Бригада бр.56А” Аеродром