Без разлика дали станува збор за ненадејно наследство или способност за препознавање на профитабилен проект, овие знаци се предодредени да имаат пари.

БИК

Бикот е знак на здравје и благосостојба, и соодветно на тоа, луѓето родени во овој знак имаат доста среќа со парите.

Многу Бикови всушност ја сакаат борбата за егзистенција, исто колку што се вредни работници. Заедно со вродената тенденција кон продуктивност, Бикот скоро по правило наследува пари, или ужива во разни други привилегии, подароци или големи суми пари што ги добиваат во текот на својот живот и од роднини и од пријатели.

Поточно, се чини дека луѓето родени во знакот на Бик добиваат материјална или финансиска помош секогаш кога ќе им биде потребна. Како по правило успеваат да соберат големи суми пари или имот за време на нивниот живот и работен век.

Оние Бикови кои се родени со поскромно живеење, семејство и социјални предуслови, без големи шанси за наследство или материјална помош од роднини, секогаш успеваат да се борат за сигурност и големо почитување кон себе и семејството.

СТРЕЛЕЦ

Стрелецот дава најраспространети монетарни вибрации во Зодијакот. Многу мултимилионери и меѓународни банкари обично  се во овој знак. За оние Стрелци кои не стануваат премногу богати, постои огромна шанса за голема удобност во животот – што обично доаѓа од некоја продуктивна професија што ја практикуваат. Во секој случај, Стрелците имаат значително ниво на луксуз и безбедност во животот.

ЈАРЕЦ

Јарецот е знак на успех, но и знак на деловна активност. Во тој случај, лесно е да се заклучи зошто луѓето родени во овој знак, без оглед на тоа дали Сонцето или Месечината се наоѓаат во Јарец, обично се многу успешни во материјалните работи на животот.

Маж Јарец и жена Јарец знаат многу добро како да заработат пари. Тие не мора да бидат брилијантни, особено креативни или невообичаени на кој било начин, но знаат и да се дисциплинираат, да бидат одговорни и истрајни во своите амбиции.

Со Јарецот, таа амбиција е претежно од материјална природа, а фактот дека заработуваат пари е целосно во знакот на природата на Јарецот. Со цврстина, склоност кон стекнување, одговорност, Јарците можат да се збогатат или да стекнат богатство таму каде што многу брилијантни и надарени типови не успеваат или не успеат да издржат до крај.