Постојат знаци кои можат да ви откријат дека сте поинтелигентни од луѓето во вашата околина. Стручњаците во светот се согласни дека некои склоности на луѓето се карактеристики тесно поврзани со висината на коефициентот на интелигенција. 

Ова се десет знаци кои покажуваат дека имате особено висок коефициент на интелигенција:

  • Левораки сте
  • Неуредни сте
  • Често пцуете
  • Духовити сте
  • Првиот секс сте го доживеале во адолесцентските години
  • Многу се грижите
  • Пристојни сте
  • Обожавате мачки
  • „Ноќна птица“ сте
  • Вие сте во суштина едно големо дете