Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 424

• Гази Баба – 970

• Аеродром -1120

• Карпош – 979

• Центар – 934

• Кисела Вода – 858

• Ѓорче Петров – 588

• Бутел – 387

• Шуто Оризари – 100

• Студеничани – 36

• Сарај – 66

• Арачиново -16

• Илинден – 174

• Сопиште – 58

• Чучер Сандево – 48

• Петровец –68

• Зелениково -38

• Странец – 95

• Нераспределен- 155