Според податоците објавени на официјалната страница на ДИК до овој момент најмногу скопјани излегле на гласање во Аеродром, 10,61%, а најмалку во Сарај 2,98% од запишаните гласачи, и двете општини во орвата изборна единица.

Во втората изборна единица водат ѓорчепетровци со 10,07% излезност, а последни се жителите на Шуто Оризари 3,16%.

Жителите на Скопје гласаат во две изборни единици:

ИЕ 1

Аеродром 10,61%

Карпош 10,31%

Кисела Вода 9,43%

Сарај 2,98%

Центар 10,12%

ИЕ 2

Бутел 9,3%

Гази Баба 8,49%

Ѓорче Петров 10,07%

Чаир 4,53%

Шуто Оризари 3,16%