Сплитската полиција вчера околу 18:50 часот,пријава за сообраќајна несреќа во која автомобил се превртел на кров.

Сепак, тоа што е интересно превртениот автомобил и припаѓал на авто школа, но не е познато дали внатре имало кандидат за возачки испит или внатре бил само инструкторот.

Според Сања Назлиќ од полицискиот оддел Сплит-Далмација за Далмација Данас, во сообраќајката учествувале три автомобили, а еден се превртел.

Според првичните информации, никој не побарал лекарска помош.