Невеста со ромско потекло по име Кирија (24) од гратчето Абердин во Мериленд (САД) го напуштила  сопругот Сем (28) кој бил пијан на денот на нивната венчавка и побегнала со свој роднина.

Како што пренесува Ти-ел-си, Кирија била бесна кога го видела сопругот во каква состојба се појавил. Многу се налутила, па со свадбената торта го размачкала по целото лице.

– Е*бено сум лута. Сакам да излезам од овој фустан, готово е. Не можам. Сега сум толку лута. Ми ја уништи венчавката, не сакам да го гледам, само сакам да заминам, рекла таа.

 

Еден од оние кои го набљудувале целото случување било и поранешното момче и роднина на Кирија, Кајл. Тој во моментот кога ја извел надвор таа му рекла дека венчавката е завршена.

Како што се наведува во емисијата на каналот Ти-ел-си меѓу Ромите не се невообичаени венчавки меѓу роднини, па така и се очекува Кирија и Кајл наскоро да се венчаат.