Деновиве дознаваме дека МЗ, министерот Венко Филипче, повторно купувале кондоми и подомачкувачи, веројатно затоа што некому тоа му треба. Без кондоми купени од државни пари нацијата е загрозена.

Но, повеќе од потребни се услови за децата да учат во ова време на епидемија кога наставата мора да се одвива од дома, а немаат услови за тоа. За ниов минту едно минситесртво не покажа интерес, и не потроши пари.

Документарниот филм Образование надвор од мрежата прикажува општа состојба низ поединечни случаи, со какви непремостливи проблеми се соочуваат родителите и децата за да го исполнат барањето на владата – да учат од дома, а немаат со што да учат. Погелдното го видеото, и донесете свој заклучок: