Зеленски ја искритикува Германија за тенковите: „Немаме време, светот нема време“

Украинскиот претседател Володимир Зеленски ја критикуваше неподготвеноста на Германија да одобри испорака на тешки тенкови како „не добра стратегија“. „Постојат … Продолжи со читање Зеленски ја искритикува Германија за тенковите: „Немаме време, светот нема време“