По инцидент со воената патрола

Затворени и евакуирани двата терминала на парискиот аеродром „Орли“

Двата терминала на парискиот аеродром „Орли" се затворени и евакуирани по инцидентот со воената патрола,

Истовремено е прекинат целиот воздушен сообраќај, соопшти дирекцијата за цивилен авиосообраќај. Пристапот кон аеродромот е затворен за сообраќај, а од терминалот „Југ" се евакуирани околу 3.000 лица.

Претходно, Министерството за внатрешни работи соопшти дека едно лице е застрелано од безбедносните сили откако претходно се обидело да му го одземе оружјето на припадник на воена патрола.

Француската Влада побара преку социјалните мрежи одговорно однесување на нивните корисници и да не шират лажни информации.

Поврзани

Најнови вести

Коментари