Вакцините биле заменети во три случаи за време на ревакцинацијата во Забрјукен, Германија, со давање на вакцина на луѓе од друг производител по првата вакцинација.

Поточно, тие прво ја примиле вакцината на „Бионтек“ и „Фајзер“, а вториот пат тоа била вакцината на „Астразенека“, потврдија градските власти.

Станува збор за пропуст на еден вработен, а образложението е дека таму каде што работат луѓе се случуваат и грешки.

makfax.com.mk