За новинарка на "Вашингтон пост", терористите се храбари!

Омар, меѓу другото, ја оправдувал активноста на терористите меѓу другото на твитер објавена е негова слика каде што прави репортажа со терорист на ДАЕШ. 

Новинарка на "Вашингтон пост" Лиз Слај пофалила еден "сиријски новинар, за храброст, иако тој е терорист кои се занимава со пропаганда.

Како што се наведува, таа на својот Твитер објавила снимка на која еден маж прави репртажа за време на бомбардирање, а наводно снимката е направена во сириската провинција Идлиб.

"Сириски новинар кој застанал на отворено додека околу него паѓале бомби, многу е среќен што е жив. Тој на себе немал ни шлем ни панцир. Одвај можете да го слушнете од експлозии. Тој и неговиот колега се храбри", напишала на Твитер.

Нешто подоцна се утврдило дека станува збор за Тахир ел Умар, познат како Абу Омар, исламски пропагатор кој ги величал подвизите на терористите од различни групации.

Омар, меѓу другото, ја оправдувал активносста на терористите од кои страдале голем број цивили.

Еден корисник на Твитер се осмелил да одговори на новинарката, со што на твитер закачил слика од Омар кој прави репортажа со терорист на ДАЕШ.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари