ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Досега необјавена снимка од мртвиот Ленин

Телото на Владимир Илич Ленин, кое е балсамирано и се наоѓа во неговиот мавзолеј на Црвениот плоштад во Москва, секои две години е подложено на редовно капење.

 

Телото на Ленин се капе во посебна хемиска смеса која што го спречува распаѓањето, а по овој третман се облекува во нов костум. Според некои податоци трошоците за медицинските и биолошките работи за одржување на телото на Ленин изнесуваат 13 милиони рубљи, односно околу 190 илјади евра годишно.

Руска телевизија сними како изгледа капењето на телото на Ленин (вознемирувачка содржина), која вчера ја пренесе а1он.мк

Поврзани

Најнови вести

Коментари