Според последните информации, во Србија се регистрирани 2.632 новозаболени лица, додека 14 пациенти починале.

Во последните 24 часа биле тестирани 13.518 лица, а 152 пацинта се приклучени на апарати за дишење.

Од почетокот на павидемијата, 431.680 лица се разболеле од Ковид-19 во Србија, а 4.306 починале.

Вкупно 2.824.207 лица биле тестирани за коронавирус во Србија до 15 часот.

 

makfax.com.mk