Додека во Белорусија има воена вежба

Во Полска пристигна американска воена опрема

Повеќе од илјада парчиња американската воена опрема, меѓу кои и тенкови „Абрамс", борбени возила „Бредли" и самоодни хаубици денеска пристигна во полското пристаниште Гдањск

Повеќе од илјада парчиња американската воена опрема, меѓу кои и тенкови „Абрамс", борбени возила „Бредли" и самоодни хаубици денеска пристигна во полското пристаниште Гдањск.

Американската воена опрема пристигна додека Русија се подготвува за денешната воена вежба во Белорусија.

Во заедничката воена вежба Запад-2017 во Белорусија учествуваат илјадници руски и белоруски војници.

Лидерите на Полска, Словачка, Романија, Бугарија и балтичките држави се загрижени дека Русија по воената вежба ќе остави дел војниците во Белорусија.

Во Полска се распоредени американски војници како одговор на зголемената воена активност на Русија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари