Во Њујорк пристигна „Кралицата Елизабета“ со околу 1.500 морнари

„Кралицата Елизабета“, најголемиот брод некогаш изграден за британската кралска морнарица пристигна во Њујорк.

Се наведува дека бродот е долг 284 метри, со околу 1.5000 морнари и можност да превезе до 60 летала.

Капетанот на бродот, Џери Кајд ја нерече посетата многу симболичен показател за интимните односи што кралската морнарица ги има со морнарицата на САД.

Се наведува дека бродот е укотвен на место со поглед на Статуата на слободата.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари