Во последните 24 часа во Хрватска се евидентирани 962 нови случаи на коронавирус, а четири лица починаа, објави Националниот штаб за цивилна заштита.

Денес во Хрватска има вкупно 3.981 активен случај, од кои 807 се во болница.

Од првиот случај на коронавирус, пред нешто повеќе од една година, во Хрватска 248.061 лице заболело со коронавирус, од кои 5.625 починале.

Оздравеле 238.455 лица, од кои 334 во последните 24 часа.

Во моментов има 14.537 лица во самоизолација. До денес се тестирани вкупно 1.403.628 лица, од кои 7.499 во последните 24 часа.

makfax.com.mk