Во последните 24 часа во Хрватска се евидентирани 376 нови случаи на коронавирус, 25 лица починале, а бројот на активни случаи е 2.550. Меѓу нив, 1.029 пациенти се во болница, од кои 88 се на респиратор.

Од 25 февруари 2020 година, кога е регистриран првиот случај на Ковид-19 во Хрватска, вкупно се евидентирани 236.709 лица заразени со новиот коронавирус, од кои 5.263 починале, вкупно 228.896 лица оздравеле, од кои 397 во последните 24 часа.

Во моментов има 13.069 лица во самоизолација.

До денес се тестирани вкупно 1.250.855 лица, од кои 6.340 во последните 24 часа.

makfax.com.mk