Во последните 24 часа во Црна Гора се потврдени 577 нови случаи на коронавирус, а биле тестирани 1.850 лица.

Повеќето новозаразени лица се од Подгорица, 218.

Во истиот период, евидентирани се 10 смртни случаи, а оздравеле 330 пациенти.

Во Црна Гора активни се 8.034 случаи на коронавирус, а вкупно 66.234 од почетокот на епидемијата.

Вкупниот број на смртни случаи е 852, објави Институтот за јавно здравје на Црна Гора.

makfax.com.mk