Власта во шок: Естонците имаат ново знаме, погледнете какво!

Локалните групи лист од канабис го користеле на својот грб како симбол со децении 

Општината Канепи на југ на Естонија на својето ново знаме имаат слика на канбис, поради тоа што нејзиниот назив на естонски значи канабис.

Андрус Симе, градоначалник на Канепи, место со 2.500 жители, рекол дека кон крај на 2017 година, одржал референдум на кој 80 отсто гласачи го одбрале тој дизајн за знаме, сребрен лист канабис на зелена подлога.

Тој рекол дека градскиот совет го усвоил тој дизајн, и дека новото знаме е осмислено бидејќи три општини се соединиле во една после административни реформи

Симе рекол дека локалните групи листот го користеле на својот грб како симбол со децении и дека новото знаме наишло на мал отпор во Естонија, во која користењето на канабисот законски не е дозволено.

Поврзани

Најнови вести

Коментари