Земјотресот бил длабочина од 75 километри и се случи нешто по 18 часот по средноевропско време, а најсилно погоден е градот нарањала. 

На социјалните мрежи се шират драматични снимки од земјотресот. на нив се гледаат урнати куќи и луѓе во паника, додека луѓе се собираат на улиците во страв од евентуален нов земјотрес. Засега е потврдено дека животот го загубиле шест лица, меѓу кои и едно дете.

#SISMO