Видео: Руското тајно оружје ги блокираше ракетите на Трамп - „Крашуа“ ги дезориентираше проектилите

Како доказ на тврдењата на Вашингтон дека сите нивни крстаречки ракети минатата сабота ги погодиле метите во Сирија и дека немало уништени, не се вистините. Асад им предал на Русите два неексплодирани противнички проектили.

Тие се префрлено во Москва и наводно се во прилично добра состојба.

Имено во Сирија се користени комплекс радиоелектронски борби „Крашуа" за кои Русите тврдат дека се прилично ефикасни. „Крашуа" можат да пречат во работата на модерните авиони, а потоа и да дезориентираат високопрецизни ракети, но и да ја блокираат работата на беспилотните летала.

Секако дека Русите во саботата ја искористиле можноста да идат као делуваат нивните системи во воени услови кога на небото летаат американските крстаречи ракети.

Поврзани

Најнови вести

Коментари