Во центарот на Амстердам полицајци и граѓани се гаѓале со снежни топки, а видеото од настанот предизвика бројни реакции во јавноста.

Холандската влада во саботата издаде нов, зимски декрет, со кој „снежни битки“ се дозволени само помеѓу членови на исто домаќинство.

Откако минатиот викенд паднаа невообичаено големи количини снег, се случила снежна војна меѓу полицијата и минувачите на плоштад во Амстердам.

Многумина на социјалните мрежи посочиле дека станува збор за симпатична ситуација, но некои велат дека полицијата мора да биде пример за почитување на мерките.

makfax.com.mk