УНИЦЕФ предупреди дека милиони деца и семејства би можеле да останат без храна

Економската криза во Јемен и континуираното насилство во пристанишниот град Ходеиди доведоа до ризик дека милиони деца и семејства ќе останат без храна, чиста вода и санитарни јазли, предупреди денеска УНИЦЕФ.

Според организацијата, семејствата во Јемен не се во состојба да си дозволат основна храна, а 18,5 милиони луѓе живеат во неизвесност за тоа дали и кога ќе го имаат следниот оброк, објави АП.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари