Сојузниците ја зајакнуваат Украина со повеќе ветувања за оружје, но без знаци за договор за тенкови на САД и Германија

Западните сојузници ветија милијарди долари ново оружје за Украина во четвртокот, но прашањето дали тие ќе испратат и тенкови од … Продолжи со читање Сојузниците ја зајакнуваат Украина со повеќе ветувања за оружје, но без знаци за договор за тенкови на САД и Германија