Тие велат дека кучето по име Бакс било напуштено од Русите по поразот во регионот и отсега ќе им помага на украинските војници.

За помалку од еден месец тој успеал да ги научи украинските команди и сега ќе служи во украинската армија, објави Министерството на Твитер.