Помошната наставничка во американско училипте била обвинета за силување откако наводно имала секс со дванаесетгодишник во нејзиниот дом во текот на две недели помеѓу 26 април и 11 мај, според „Сан“.

Вработените од  училиштето ја информирале полицијата за „чудната врска“ помеѓу Менди Дејвис и ученикот објави Колумбос Диспечер.

Во Охајо, законски е забрането возрасни да имаат сексуални односи со деца на возраст под 16 години, но исто така и наставниците да имаат односи со ученици од која било возраст.

Детективите од канцеларијата на шерифот извршиле претрес во нејзината куќа за да бараат дополнителни докази, по нејзиното апсење.

https://www.facebook.com/pickawaysheriff/photos/a.858399904299235/1955355971270284/?type=3

Во соопштението на училиштето се вели дека Менди работела кај нив со скратено работно време и дека ѝ е прекинат работниот однос.