Дарменин рече и дека полицијата уапсила пет лица осомничени дека се директно поврзани со овој случај, но не соопштил детали за наводните врски.

Министерот рече дека двајца преживеани се во критична состојба во француска болница, каде што се лекуваат од тешка хипотермија, едниот е Ирачанец, а другиот Сомалиец, пренесува АП.