Сите 194 патници го преживеаја летот, кој слета безбедно, но со отворена врата на меѓународниот аеродром Даегу.

Дел од патниците имале проблеми со дишењето и биле пренесени во болница, јавуваат локалните медиуми. Човекот, на околу триесет години, бил уапсен при слетувањето, јавија јужнокорејските медиуми.

Вратата на авионот била отворена при крајот на летот, објавија јужнокорејските медиуми. Видеото од патниците споделено на социјалните мрежи ја покажува празнината во страната на авионот и ветровите што ги зафаќаат редовите на седнатите патници.

Неколку деца на училишна возраст биле во авионот на пат кон спортски настан за викенд, објавија локалните медиуми.