Богатството на поранешниот претседател САД Доналд Трамп се намалило за една милијарда  долари за четири години додека беше орв човек на САД, покажува најновата листа на Forbs.

Ако продаде сè и ги стави сите во индексни фондови, средствата кои ги сега ги има би вределе околу 1,6 милијарди долари, но наместо да го направи тоа Тармп продолжува со приватен бизнис кој го става  под управување на синот Ерик, извршниот директор на Трамп асоцијацијата, објави Дејли Мејл.

Сега, неговото богатство во 2017-та кое некогаш беше 3,5 милијарди долари пред да стане претседател на САД  сега падна на околу 2,4 милијарди долари.

Тој му донесе пад на 1.299-то место на листата на милијардери според Форбс, што е пад за речиси 300 места бидејќи пред нешто повеќе од година дена Трамп беше рангиран на 1.001-то место на листата.