x

Тинејџер од САД си ја избол девојката 114 пати, ќе му се суди како на возрасен

На тинејџер од Флорида ќе му се суди како на возрасен бидејќи ја убил својата девојка прободувајќи ја 114 пати со нож.

Четиринаесетгодишното момче е осомничено за убиството на Тристин Бејли (13). Тој првично бил обвинет за убиство од втор степен, но по разгледувањето на случајот и тежината на извршеното злосторство, властите поднесоа обвинение за убиство од прв степен до судот за возрасни.

Девојчето било пронајдено мртво во шума на 9 мај со 114 убодни рани.

Осомничениот им рекол на пријателите дека има намера да убие некого, а на неговата облека била пронајдена ДНК на жртвата, пишува „Ен-би-си њуз“.

„Не кажал за кого станува збор, но им навестил на пријателите дека ќе убие некого со тоа што ќе ја однесе жртвата во шумата и ќе ја прободе со нож“, изјави државниот правобранител.

На 9 мај, додека бил во полициско возило, осомничениот објавил селфи. Полицијата соопшти дека тој се фотографирал додека Бејли сè уште се сметала за исчезната, а осомничениот за сведок.

makfax.com.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата

Тинејџер од САД си ја избол девојката 114 пати, ќе му се суди како на возрасен

На тинејџер од Флорида ќе му се суди како на возрасен бидејќи ја убил својата девојка прободувајќи ја 114 пати со нож.

Четиринаесетгодишното момче е осомничено за убиството на Тристин Бејли (13). Тој првично бил обвинет за убиство од втор степен, но по разгледувањето на случајот и тежината на извршеното злосторство, властите поднесоа обвинение за убиство од прв степен до судот за возрасни.

Девојчето било пронајдено мртво во шума на 9 мај со 114 убодни рани.

Осомничениот им рекол на пријателите дека има намера да убие некого, а на неговата облека била пронајдена ДНК на жртвата, пишува „Ен-би-си њуз“.

„Не кажал за кого станува збор, но им навестил на пријателите дека ќе убие некого со тоа што ќе ја однесе жртвата во шумата и ќе ја прободе со нож“, изјави државниот правобранител.

На 9 мај, додека бил во полициско возило, осомничениот објавил селфи. Полицијата соопшти дека тој се фотографирал додека Бејли сè уште се сметала за исчезната, а осомничениот за сведок.

makfax.com.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата