Teпачка во Белата куќа : Насилен новинар на СНН грубо го одземал микрофонот на соработничката на Трамп, интервенирала тајната служба (видео)

На дописникот на СНН од Белата куќа укината му е акредитацијата после расправија со претседателот Доналд Трамп на конференција за медиуми.

Кога новинарот Џим Акоста, кого го бие глас дека е жесток заговорник на мејнстрим медиуми, се обидел на Трамп да му постави прашање, една од соработничките во Белата куќа се обидела да му го одземе микрофонот.

Потпаролката на Белата куќа Сара Сандррс вели дека на Акоста укината му е акредитацијата затоа што во тој момент "ставил рака на младата девојка".
Акоста идговорил дека тоа се лаги, додека Трамп изјавил дека новинарот на СНН е "непријатна и ужасна личност".

Што се случило?

Акоста на Трамп му поставил прашање за каванот на мигранти кој од Латинска Америка тргнал кон САД.
- Доста, дососта – му одговорил Трамп на Акаоса, кој се обидел повторно да го постави прашањето. Новинарот на СНН инсистирал на приказната дека Трамп користел блокада на границата поради политичка кампања во очи на изборите за што немал докази.
Неколку минути потоа девојката од персоналот во Белата куќа му се доближила и се обидела да му го земе микрофонот.

- СНН треба да се срами што вие правите за нив – рекол претседате на САД.

Во соопштението објавено на Твитер, Сандерс навела дека Белата куќа "нема да толерира репортер да ја фаќа младата девојка која само се обидела да ја работи својата работа"

https://twitter.com/DTOM4750BC/status/1060363704858890242

 - Факт е дека СНН е горд на однесувањето на својот вработен не само дека е одвратен, туку е пример на нивното лошо однесување спрема сите, па и кон оваа девоја која ја работи својата работа- се наведува.

"Пради инциденто Белата куќа на новинарот му ја укинува акредитацијата
Акоста на Твитер објавил дека Тајната служба му забранила да влезе во Белата куќа.

СНН реагирале истакнувајќи дека забраната е само "одмазда поради провокативни прашања"

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари