„Сојузниците на НАТО се обединети во нашата поддршка за самоодбраната на Украина.

Заедно со тенковите од Обединетото Кралство Challenger и германските Leopard2, ова може да направи значителна разлика во борбата против Русија, објави генералниот секретар на НАТО , Јенс Столтенберг на Твитер.