Како во Македонија така и по светот има дупки по патот кои никогаш на властите не им текнува да ги санираат па граѓани на разни начини се обидуваат да ги испровоцираат властите за го забележат проблемот.

Така жителите на селото Немешајево, недалеку од Киев, биле шокирани од глетката на голем погребен крст кој бил ставен на сред пат, пишува украинска страна.

На овој начин, непознати сторители одлучиле да го свртат вниманието на локалните власти кон огромна дупка што никој не ја санирла веќе еден месец.

Крстот од скоро два метри стоел неколку часа, а покрај него имало и цвеќиња, јавуваат очевидци.

Комуналните услуги што ги одржуваат улиците потоа го демонтирале крстот но според информациите дупката сè уште не е закрпена.