Српскиот патријарх Порфириј ќе биде во изолација во наредните денови.

Мерката е превентивна а следи по консултација со лекари, соопштија денеска од неговиот Кабинет.

Патријархот, претходните денови бил во контакт со свештеник за кој подоцна се покажало дека има лесна и асимптоматска форма на Ковид-19, ова е објавено на веб-страницата на Српската православна црква.

makfax.com.mk