Не е познато од што го предизвикан тресокот

Во Вашингтон се слушаат серија експлозии, а според првите информации изгледа како земјотрес.
Десетици луѓе пријавиле дека слушнале голем „тресне“ или „експлозија“.

Жителите на блиските Мериленд и Вирџинија пријавиле дека слушнале голема експлозија по 20 часот по локално време.