Руската хакерска група Kilnet соопштила дека ќе ги таргетира владините, банките и веб-страниците на авиокомпаниите преку DDoS напади.

„Во моментов, некои локации не се достапни. Нема индикации за влијание врз услугите и, според проценката на БСИ, тоа не се очекува доколку се преземат соодветни заштитни мерки“, велат од БСИ, додавајќи дека некои локации од финансискиот сектор се исто така пренасочени.

DDoS нападите оневозможуваат мрежа, компјутер или друг дел од инфраструктурата на таков начин што корисниците не можат да ги користат.