Русите немилосрдни, Трамп го дочека катастрофална вест!

Имено, ова е одговор на воведените американски такси на челик и алуминиум, пренесе „tass".

„Поради продолжението на серијата на американските заштитни мерки во врска со увозот на челик и алуминиум, и одбивањето да се надомести нашата загуба, Русија ги користи своите права уредени по прописите на Светската Трговска Организација, и воведува исти мерки за увоз од САД", рече Орешкин и додаде дека тие наскоро ќе почнат да се применуваат.

Според неговите зборови, мерките ќе се однесуваат на производи кои се еквивалент на руските пазари и нема да се одразат негативно врз макроекономските индикатори. Во самото министерство на новинарите им е речено дека листата со производи на кои ќе се однесуваат овие мерки ќе биде истакната во наредниве неколку денови.

Имено, САД во месец март воведе такси на увозот на челик и алуминиум и се однесуваше на сите земји кои извезуваат во САД.
Поради таа акција ЕУ за возврат воведе исти мерки, а истото го направија и Канада, Мексико, Индија, Турција и уште многу други.

Владее тензија во Сад, Русија успеа непријатно да ги изненади.

Поврзани

Најнови вести

Коментари